O NAMA

Velum Nautica ubraja se u tvrke koje su vodeće na području održavanja i servisiranja plovila.

U Republici Hrvatskoj Velum Nautica se potvrdila kao tvrtka koja je već dugi niz godina u samom vrhu sektora male brodogradnje. Tvrtka je osnovana 2002. godine i od tada operativno djeluje u Marini Kaštela i servisnoj hali u neposrednoj blizini grada Omiša. Tvrtka je specializirana za obavljanje svih vrsta konstrukcijskih radova na plovilima. Kvaliteta i garancija za uspješno izvođenje radova dolazi iz višegodišnjeg iskustva u brodsko-servisnom sektoru i korištenju suvremenih materijala i tehnologija.

Potvrda kvalitete je dobivena certifikatima od strane Hrvatskog registra brodova HRN EN ISO 9001:2015 te potvrda o odobrenju proizvođača (engl. Certificate of approval of the manufacturer). Zbog vrlo uspješnog surađivanja s Yacht Pool tvrtkom, tvrtka je postala članicom REX-a Repair Excellence. Pristupanjem REX inicijativi još jednom pokazuje odlučnost u tome da postane lider u brodsko-servisnom sektoru. Velum Nautica odlučno investira u nove tehnologije i školovanje svojih djelatnika putem naprednih seminara.

Velum Nautica je tvrtka koja veliku važnost polaže u ljudske resurse i zaštitu zdravlja zaposlenika, sukladno pozitivnoj zakonskoj regulativi i politici upravljanja zaštitom zdravlja i sigurnosti. Zaposlenici prilikom rada koriste najbolju moguću zaštitnu opremu, od renomiranih proizvođača sa područja sigurnosti na radu.

Svjesni vlastitog položaja pri obavljanju usluga te značajnog utjecaja koji svojim radom može imati na okolni zrak, vodu i tlo, Velum Nautica svakodnevno vodi brigu da svojim postupcima ne ugrozi daljnje zagađenje okoliša. Nadzor i smanjenje negativnog utjecaja na okoliš uključen je u sve faze djelatnosti, počevši od razvoja tehnoloških procesa, primjene tehnologije i korištenja proizvoda.